Herken jij één van onderstaande verlangens?

  • Ik wil rust in mijn hoofd en meer contact maken met mijn gevoel;
  • Ik wil weten wie ik ben en wat bij mij hoort in plaats van wat mij is meegegeven in de opvoeding, door geloof of opleiding;
  • Ik wil graag een verandering en/of meer inzicht in mijn werk, relatie of leven;
  • Ik heb behoefte aan meer verbondenheid met mensen om mij heen;
  • Ik zou beter in contact willen komen met mijn eigen verlangens en behoeftes;
  • Ik wil graag met liefde en plezier dingen doen voor mezelf én voor anderen;
  • Als ik voor mezelf moet opkomen, krijg ik het benauwd;
  • Ik wil graag leren mijn grenzen beter te herkennen en aan te geven;
  • Ik zou mezelf graag beter willen uiten.

Met behulp van lichaamswerk kan je deze vragen aanpakken.

Wanneer je erkent dat je een ‘verlangen’ hebt en deze ook nog eens durft uit te spreken, dan is de eerste stap naar ontspanning, naar herstel ingezet. Een ogenschijnlijk kleine stap, maar zo belangrijk. Toegeven aan jezelf en daarmee een eerste stukje regie (terug) nemen is heel belangrijk voor herstel. Dat is de eerste stap in lichaamswerk. Benieuwd naar de eerste stappen van anderen? Lees hieronder de verhalen van 3 cliënten.

3 verhalen van cliënten waarom zij voor lichaamswerk kozen

Ans (45) heeft een aantal jaren geleden een zware hernia in haar rug gehad. Dit blijft voor haar een zwakke plek in haar lijf en speelt bij toenemende stress vaker op. Ans doet kantoorwerk, zit te veel, waardoor ze nek en schouder klachten oploopt. Ans is het type doener, aanpakker, niet zeuren maar doorgaan. Ze heeft dankzij haar doorzettingsvermogen veel kunnen bereiken in haar leven, waaronder een dynamische loopbaan. Ans praat makkelijk en kan zaken makkelijk analyseren en benoemen. Doordat Ans in de overgang is geraakt heeft ze last van vergeetachtigheid, stemmingswisselingen en heeft ze veel slaap nodig. Ze is direct en to the point en een echt gevoelsmens is. Door het vele doen vind ze het lastig te voelen en stil te staan. Door constant ‘aan’ te staan weet ze niet meer waar ze de uit-knop bij haarzelf kan vinden, Afschakelen wordt steeds moeilijker. Toch geeft Ans aan niet echt overspannen te zijn. Ze wil weten hoe het is gesteld met haar lijf en wat voor signalen het afgeeft.  Ze heeft weer vaak een koortslip, wat voor haar een signaal is om het rustiger aan te doen.

Ze vind sporten niet zo leuk mede omdat ze het zichzelf niet gunt en ze geeft aan daar ‘echt geen tijd voor te hebben’. Ans heeft een time out genomen van haar werk. (ongeveer 6-8 weken) Ze heeft het gevoel dat ze net op tijd is gestopt. Dit is in goed overleg met haar werkgever gegaan. Ze merkt dat haar zware baan zijn tol gaat eisen. Ook twijfelt ze of de baan nog wel zo leuk is. Ze geeft aan fysieke ongemakken te hebben in bekkengebied en onderrug. Heeft geen contact met haar onderlijf, heeft daar niks mee. Ook heeft ze last van haar hoge ademhaling. Verder kampt Ans met een enorme onrust in haar lijf. Ze kan onmogelijk meer ontspannen. Om die reden heeft haar vriendin haar meerdere keren aangespoord om naar Uit-spanning te gaan. Leren weer te ontspannen, bij haar zelf te kunnen komen en te ervaren wat het lijf te zeggen heeft. Doel is om bewustere keuzes te kunnen gaan maken. Nu steekt ze nog tijd in van alles en nog wat. Ook investeren in relaties die er voor haar echt toe doen vind ze belangrijk.

Samen gaan we aan de slag en kunnen we aan de slag. Samen nemen we de regie om de doelen van Ans te behalen.

Angelique (48) omschrijft zichzelf als iemand met een sterke persoonlijkheid. Toch vindt ze het in veel gevallen moeilijk om nee te zeggen. Vooral voor haar directe omgeving. Ze heeft 3 puber kinderen. Door yoga en meditatie wil ze leren meer in het ‘nu’ te leven. Angelique legt haar lat hoog, beschrijft zichzelf als licht perfectionistisch, controlefreak. Ze heeft een lastige jeugd gehad waar ze al (te) snel leerde voor zichzelf te zorgen. Uit haar jeugd krijgt ze mee dat zelfredzaamheid het belangrijkste was. Ze geeft aan het beste te presteren onder hoge druk. Ze vermijdt ruzie maken, dit kent ze niet van vroeger en geeft haar een onveilig gevoel. Angelique kan niet zo goed over haar gevoel praten. Ze wil woorden leren geven aan wat je van binnen voelt. Ze wil beter in contact komen met haar eigen verlangens en gevoelens. Dit is ze niet gewend, maar merkt dat het steeds belangrijker voor haar is geworden. Leren grenzen te herkennen, wat is een grens en op tijd grenzen aangeven staan op haar wensenlijstje om te bereiken.

Met behulp van massagetherapie en gesprek gaan we samen voor deze doelen.

Johan (49) heeft een aantal jaren hartklachten gehad. Hij sport weer veel en is voelt zich inmiddels weer fit. Ongeveer een jaar geleden is hij van functie verandert waardoor er minder stress op het werk is. Wel heeft hij veel last van triggerpoints in nek, schouders, onderrug en bil. Deze triggerpoints heeft hij opgelopen door het fysieke werk en de continue stress die hij de afgelopen jaren voor de functieverandering heeft gehad. Inmiddels zijn deze triggerpoints gedeactiveerd en krijgt hij rek en strek oefeningen mee voor thuis. Mede door consequent thuis oefeningen te doen zijn de klachten hanteerbaar geworden.  Nu komt hij eens in de 3-4 weken langs voor “onderhoud” van zijn lijf.

Triggerpointtherapie heeft ervoor gezorgd dat ook de stress uit zijn lijf weg is. Minder stress op het werk, minder stress in zijn lijf.

Herken jij je in één van de verhalen? Heb jij een soortgelijk verhaal of een heel ander verhaal? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en jouw doel. Ik help ook jou graag verder! Meer weten over lichaamswerk? Lees dan hier verder.