Uit-Spanning-Philippe-Klerk

Uitgaande van jouw situatie kiezen we samen voor een geschikte massage. Eén of een combinatie van onderstaande massages is mogelijk.

Als het om Triggerpoint therapie gaat dan werk ik volgens de Clair Davis methode.

UIT-spanning-Philippe-Kler21.jpg

Als het om Triggerpoint therapie gaat dan werk ik volgens de Clair Davis methode.

Triggerpoints zijn kleine, zeer drukpijnlijke verhardingen in een spier en bestaat uit minuscule spiervezels, die verkrampt vastzitten in een ‘spierknoop’ of ‘spierbundel’.

Korte geformuleerd is een (myofasciaal) triggerpoint een plaatselijke kramp in een spier. Hieronder een aantal kenmerken van een Triggerpoint:

  • het houdt de spier gespannen, ook in rust
  • voelt aan als een harde (pijnlijke) plek in een spier
  • geeft pijn als je erop drukt, waardoor je een bekend pijngevoel kunt oproepen
  • zit meestal op een vaste plek in een spier
  • veroorzaakt niet alleen pijn op de plaats zelf, maar kan dat ook op andere plaatsen doen
Massage-Amersfoort-Leusden-5

De oorzaak van de pijn ligt niet altijd op de plaats waar hij voelbaar is. Bij een triggerpoint komt de afgeleide pijn telkens voor in karakteristieke patronen. Zo kan bv. spanningshoofdpijn worden veroorzaakt door spieren in de hals, pijn in de onderrug kan voortkomen uit de billen, de buikspieren en zelfs de kuiten.

Op basis van deze patronen kan ik zeer gericht op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Massage-Amersfoort-Leusden-6

Heb je een of meer van de volgende symptomen, dan is de kans groot dat je te maken hebt met triggerpoints:

Aangezichtspijn, bekkenpijn, brandende pijn, buikpijn, chronische hoest of pijn, coordinatieverlies, druk in oor, ‘doof’ oor, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, gevoelige tanden, gevoelloosheid in handen of voeten, gewrichtspijn, ‘groeipijn’, hangend ooglid, hoofdpijn, incontinentie, instabiliteit, jeuk in het oor, kaakpijn, kaakklachten, kiespijn, knakkende gewrichten, kniepijn, knikkende knieen, knie op slot, krachtverlies, kuitkramp, menstruatiepijn, nekpijn, oorsuizen, pijn in armen, pijn in benen, pijn in bil, pijn in borst, pijn in duim, pijn in enkel, pijn in geslachtsdelen, pijn in heup, pijn in hiel, pijn in tenen, pijn in tong, pijn in vingers, pijn in voet, rugpijn, schouderpijn, schrijverskramp, spierzwakte, steek in de zij, stijfheid, tintelingen in handen of voeten, tranende ogen, trekkend ooglid, ‘vastzittende spieren’, verkrampingen, voorhoofdspijn, wazig zien.

Klachten die worden veroorzaakt door triggerpoints zijn vrijwel altijd prima te behandelen.

Massagetherapie is geschikt als je merkt dat praten over problemen niet altijd helpt en je via je lichaam meer in contact wilt komen met je gevoelens.

Vanuit een fysieke ontspanning zijn veel dingen makkelijker bespreekbaar. Ik werk met verschillende therapie methodieken. Aan de hand van het vooraf ingevulde intake formulier maak ik een plan van aanpak wat specifiek op jou is afgestemd.

Klachten waar mensen mee komen zijn: vermoeidheid, nek-, schouder- en rugpijn, niet lekker in je vel zitten, slapeloosheid, hoofdpijn, een gevoel van overbelast zijn, aanhoudende pijnklachten, gespannen voelen, angstig zijn, langdurige spierpijnen, gevoelens van verdriet en somberheid en je geblokkeerd voelen in je persoonlijke ontwikkeling.

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Ook wel “weke delen reuma genoemd.

Mensen met deze klachten zitten vaak in een vicieuze cirkel;

Pijn – spierspanning – dagelijkse stress – beperkte activiteit, slecht slapen, moeheid, depressie, stijfheid, pijn.

De kunst is om deze cirkel samen met jou te doorbreken.  Mijn ervaring als triggerpointcoach kan ik hiervoor gebruiken.

Bekende symptomen: Slaapstoornissen, concentratiestoornissen, tintelend gevoel in handen en voeten, benen en heupen, stijve spieren, duizeligheid en migraine.

Deze door mijzelf ontwikkelde zachte massagevorm is speciaal afgestemd voor mensen met Fibromyalgie. Door  de vele verschillende ervaringen heb ik ontdekt wat goed werkt en minder goed werkt en de technieken verder kunnen aanpassen en verfijnen.

Fibromyalgie massage is niet bedoelt als genezing maar een middel om de pijnklachten te verlichten. Het lichaam kan zich daardoor beter gaan ontspannen en kan de slaap bevorderen. De effecten van deze massage is op wat langere termijn merkbaar. Hoe langer je doorgaat met deze vorm van massage, hoe meer resultaten je vult ondervinden.

Positieve effecten zijn:

Versterking van lymfesysteem

Minder spierkrampen

Bewegingsapparaat verbeterd

Betere nachtrust

de natuurlijke pijnstiller, Endorfine wordt vrijgegeven

Het is een zachte massage en wordt als zeer prettig ervaren

Spanningen, voortdurende zorgen, ontevredenheid en angst kunnen niet anders dan het lichaam aantasten.

Elke dag dat deze spanningen voortduren, veroorzaken zij een verzwakking van het zenuwstelsel en tast het de circulatie van de vitale lichaamsvloeistoffen aan. Daardoor kunnen er allerlei klachten ontstaan.

Een ontspanningsmassage helpt deze klachten te voorkomen.

Uit-spanning-massage
UIT-spanning-Philippe-Kler1
UIT-spanning-Philippe-Kler2

Een belangrijk uitgangspunt van massagetherapie is dat lichaam en geest verbonden zijn. Praktisch gezien betekent dit dat geestelijke overbelasting zich uiteindelijk zal manifesteren in lichamelijke klachten zoals b.v. overbelaste spieren. Door massage kan meer lichaamsbewustwording ontstaan, zodat hierdoor een verbinding gelegd kan worden tussen de oorspronkelijke klacht en de (eventueel) dieper gelegen oorzaak.

Massage-Amersfoort-Leusden-7
Massage-Amersfoort-Leusden-5

Tijdens de massage gaat mijn aandacht uit naar jou. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en geniet van de massage. Vertrouwen en veiligheid zijn daarbij belangrijk. Ik werk vanuit het nu: no nonsens, praten mag maar hoeft niet altijd. Het voelen en ervaren is vaak belangrijker. Massagetherapie is soms confronterend: het lichaam liegt niet en zegt heel veel.

Contactformulier UIT-spanning

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in zodat ik een goed beeld krijg van jouw klachten. Binnen uiterlijk twee werkdagen laat ik je weten wat ik voor jou kan doen.

Met ontspannen groet van Philippe Klerkx